IN ENGLISH
BANDET
facebook myspace

IMPULS TRIO

Impuls Trio er en lille folkemusikalsk supergruppe: Kristian Bugge (violin), Jesper Vinther (harmonika) og John Bæk (mandolin, guitar og sang). Tre individualister i et afstemt og dynamisk sammenspil – og med referencer til tidligere og nuværende superbands som Habadekuk, Phønix og Kætter Kvartet.
 
Impuls Trio viser hvad dansk folk er og kan være, når den leveres af nogle af de bedste musikere med rødder i traditionen. Dansk traditionsmusik i nye arrangementer tilsat drone, sang og egne kompositioner.
 
Udover koncerter i Danmark, Tyskland, Spanien og Schweiz har Impuls Trio indledt et samarbejde med dansegruppen Embla, hvor Impuls Trio leverer både traditionelt og nykomponeret materiale til forestillingen "I Nornernes Sal". Af andre projekter kan nævnes en unik skolekoncertforestilling, hvor de via storskærm og gamle lydoptagelser spiller sammen med legendariske, nu afdøde spillemænd – samt samarbejdet med de to sangskrivere og performere Matilda Tjelldén og Jonas Dahl på Strib Vinter Festival 2013. 

IMPULS TRIOs debut cd udkom den 20. maj 2011 og blev i oktober 2011 nomineret som Årets Danske Folk Album! Køb den her!

IMPULS TRIO spiller skolekoncerter hos LMS (Levende Musik i Skolen), se en smagsprøve her!

IMPULS TRIO er:
Kristian Bugge (violin) – er en af Danmarks ypperste yngre fortolkere af den danske traditionelle balmusik. Han er uddannet på Folkemusiklinien ved Det Fynske Musikkonservatorium og modtog i 2004 DR P2's Radium pris og i 2006 to Danish Music Awards som "Årets danske debut" og "Årets danske folk instrumentalist". De senere år har desuden medført forskellige crossover-projekter som fx det engelsk/finsk/danske band Baltic Crossing, det danske folkemusik big band Habadekuk og samarbejdet med den klassisk uddannede slagtøjspiller Ronni Kot Wenzell. Blev i oktober 2011 tildelt prisen "Årets Danske Folk Artist" ved Danish Music Award!

Jesper Vinther (harmonika) – er en af danmarks absolut bedste harmonikaspillere indenfor folkgenren. Med sine skubbende rytmer, frække akkorder og følsomme melodispil har han skabt sin helt egen lyd. Jesper er uddannet på Folkemusiklinien ved Det Fynske Musikkonservatorium og spiller desuden i bl.a. Baltinget og Phønix, hvor han har modtaget flere Danish Music Awards. ....

John Bæk (guitar, mandolin & sang) – musiker, sangskriver og komponist; bl.a. kendt som én af frontfigurerne i det legendariske folkband Kætter Kvartet, der var med til at sætte nye standarter for den danske folkscene i 1990’erne. Han er uddannet i musikvidenskab ved Aarhus Universitet med speciale i dansk traditionel musik. Bæk er desuden singer-songwriter og deltager i internationale projekter som Playing for Integration og Melodica Festival